ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

721 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας με υπ. αριθμ. 920/99 8.6.2021, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Θεσμικό πλάισιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών » περιλαμβάνει τη σύσταση 721 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι οργανικές θέσεις θα συσταθούν με μεταφορά ισάριθμων θέσεων από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διατίθενται για την οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων μετάθεσης, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2020-2021.

Όσες απομείνουν κενές θα διατεθούν για διορισμό.

Συγκεκριμένα οι θέσεις:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Οι ημερομηνίες μισθοδοσίας των αναπληρωτών για τους τελευταίους μήνες εργασίας είναι :

9 Iουνίου το απόγευμα για τον μισθό του Μαΐου.

8 Ιουλίου το απόγευμα για τον μισθό του Ιουνίου.

Πιθανή ημερομηνία για την καταβολή της Αποζημίωσης μη ληφθείσας αδείας είναι η Δευτέρα 26 Ιουλίου το απόγευμα.

πηγή: especial.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

3 SELF-TEST ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 14/06- 19/06

Από Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα .

Στις 19 Ιουνίου έχει αποφασιστεί θυμίζουμε να μην διαθέτουν τα φαρμακεία δωρεάν self-test!

Ανακοίνωση του Π.Φ.Σ https://pfs.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-self-tests-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-19-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-2021/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ SELF-TEST

Σταματάει η διάθεση δωρεάν self-test στις 19 Ιουνίου με απόφαση του Συλλόγου Φαρμακοποιών, όπως ανέφερε μέλος του ΔΣ του συλλόγου κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Την εβδομάδα αυτή θυμίζουμε μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι εργαζόμενοι τρία self-test, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για κάθε εβδομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Εδώ η ανακοίνωση https://pfs.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-self-tests-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-19-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-2021/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αναπληρωτές: Αποδοχές μη ληφθείσας αδείας

Στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς καταβάλλονται αποδοχές μετά τη λήξη της σύμβασής τους, για τις κανονικές άδειες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει κατά το σχολικό έτος που εργάστηκαν.

Πώς υπολογίζονται οι αποδοχές;

  1. To ΜΚ που ανήκει κάθε εκπαιδευτικός καθορίζει το ποσό των αποδοχών.
  2. Τα ημερομίσθια που υπολογίζονται είναι δύο (2) για κάθε μήνα . Προσοχή: Αν έχετε λάβει κανονική άδεια αφαιρείται από τα ημερομίσθια.
  3. Ο φόρος που επιβαρύνει το ποσό αποζημίωσης είναι 20% περίπου.

Άρα υπολογίζουμε το ποσό ως εξής :

μικτό_ποσό_αποζημίωσης =(2 x μήνες_εργασίας)/ 30 x μικτές_αποδοχές

καθαρό_ποσό_αποζημίωσης= (μικτό_ποσό_αποζημίωσης x 80 ) / 100

Για παράδειγμα αν ανήκετε στο ΜΚ4 , έχετε δουλέψει 9 μήνες και δεν έχετε πάρει άδεια το ποσό που δικαιούστε είναι :

μικτό_ποσό_αποζημίωσης =(2 x 9)/ 30 x 1.269= 761,4 ευρώ

καθαρό_ποσό_αποζημίωσης= (761,4 x 80 ) / 100 = 609,12 ευρώ

Πινακας με μικτες αποδοχες

πηγή: edu.klimaka.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: 50 επιπλέον σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν το σχ. έτος 2021-2022

Οι 50 επιπλέον σχολικές μονάδες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία και θα λειτουργήσουν το σχ. έτος 2021-2022 είναι οι εξής:

Δείτε εδώ την Υπουργική Απόφαση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σήμερα είναι Παρασκευή και «βιβλιοταξιδεύουμε»….

Τη σημερινή Παρασκευή «βιβλιοταξιδεύουμε» σ’ ένα επίκαιρο και συνάμα διαχρονικό θέμα την προσφυγιά μέσα από ένα εξαιρετικό βιβλίο των εκδόσεων Πρώτη Ύλη, το «Χελιδόνι Πληγωμένο».

Ένα κοριτσάκι με την κούκλα του. Ένας πόλεμος που την αναγκάζει να φύγει από την πατρίδα της. Μεγαλόψυχοι και μικρόψυχοι άνθρωποι. Ματαίωση αλλά και ειλικρινές ενδιαφέρον. Ξεριζωμός. Εκείνη με την κούκλα, τα παιδιά της μυγδαλιάς στη θάλασσα, μια παρέα χελιδόνια που δεν έχουν πού να χτίσουν φωλιά.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να φύγουν από την πατρίδα τους διωγμένοι και απελπισμένοι παίρνοντας έναν δρόμο μακρινό, ίσως για μια νέα πατρίδα. Η μακρά και δύσκολη πορεία της «προσφυγιάς» περνάει μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις, μικρά και μεγάλα καράβια που δεν φτάνουν σε κανέναν προορισμό, καχύποπτους  ανθρώπους που δυσκολεύονται να δεχθούν το «ξένο» και «διαφορετικό», αλλά κάπου στο βάθος ξεπηδάει και η καλοσύνη, η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια που κάνει την ελπίδα να ανθίσει ξανά. 

Η συγγραφέας, έχοντας μελετήσει κείμενα και ζωγραφιές που έχουν φτιάξει τα ίδια τα προσφυγόπουλα, καταφέρνει να μιλήσει για σκληρές αλήθειες με έναν διακριτικό ποιητικό τρόπο, που ευαισθητοποιεί χωρίς να τραυματίζει την παιδική ψυχή. 

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται βιωματικά παιχνίδια ενσυναίσθησης.

(Για παιδιά 8-12 ετών).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σήμερα είναι Παρασκευή και «βιβλιοταξιδεύουμε»….

Τη σημερινή Παρασκευή συντροφιά με το εναλλακτικό εκπαιδευτικό παραμύθι «Ταξιδεύοντας στο δάσος» των εκδόσεων my-book. gr «βιβλιοταξιδεύουμε» στην ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων της σχολικής ετοιμότητας.

Ταξιδεύοντας στο δάσος 

Οι τεχνικές και ο τρόπος δόμησης του βιβλίου αυτού, έχουν παρουσιαστεί στο 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας με τίτλο: «Παιδιά, Έφηβοι και Οικογένεια στη Νέα Εποχή, Ανάγκες Υγείας & Ψυχοκοινωνικής Ευεξίας», στην Καβάλα 14-17 Σεπτεμβρίου 2017. 

Το συγκεκριμένο e-book αποτελεί ένα πρωτότυπο εναλλακτικό εργαλείο αξιολόγησης και ενίσχυσης των βασικών δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας. Είναι μια παραμυθϊστορία που είναι βασισμένη στην έννοια της αλληλεπίδρασης και την ενεργητική συμμετοχή του μαθητή στη μαθησιακή διαδικασία. Αποτελεί μοναδικό υλικό για τη διερεύνηση της σχολικής ετοιμότητας ενώ παράλληλα αξιοποιείται ως εργαλείο ενίσχυσης των δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας.

Δομή

Το συγκεκριμένο παραμύθι αποτελεί ένα εναλλακτικό εκπαιδευτικό παραμύθι που δημιουργήθηκε με σκοπό, την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων της σχολικής ετοιμότητας. Η ιστορία ενεργοποιεί τον μαθητή και τον καθιστά συμπρωταγωνιστή. Έχει ως ένα βαθμό, την κλασική μορφή παραμυθιού, με εισαγωγική πρόταση, ωραίες περιγραφές τοπίων, ζωντανούς διαλόγους, περιπέτειες και εναλλαγές τοπίων. Δεν περιορίζεται, όμως, μόνο σε αυτό. Μέσα στο παραμύθι υπάρχουν ενσωματωμένες δραστηριότητες που εμπλέκουν το μαθητή στην εξέλιξη της ιστορίας, ενώ συνοδεύεται με υλικό οπτικοποίησης τοπίων και αντικειμένων του παραμυθιού. Οι δραστηριότητες αυτές επιλέχθηκαν με βάση τους μαθησιακούς τομείς που επιθυμούσαμε να ενισχύσουμε, δηλαδή ήταν επικεντρωμένες στην καλλιέργεια των προμαθηματικών δεξιοτήτων.

Μεθοδολογία

Η μεθοδολογία του παραμυθιού βασίζεται στην ενεργητική μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας μέσα από την αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση. Ο συνδυασμός αφηγηματικού λόγου με την παρουσία της οπτικοποίησης διαμορφώνει κατάλληλα περιβάλλοντα μάθησης.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλους τους μαθητές προνηπίου, νηπίου και πρώτης σχολικής ηλικίας. Είναι κατάλληλο για όλους τους μαθητές τυπικής ανάπτυξης αλλά και ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, αυτισμός ΔΕΠ-Υ). Εφαρμόζεται από γονείς και ειδικούς.

Βιβλιογραφική αναφορά

Ηλιοπούλου, Μ., & Μακρυσοπούλου, Σ. (2017). Ταξιδεύοντας στο δάσος. Σπάρτη: my-book.gr.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

28 Μαΐου – 17 Ιουνίου : Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Η υποβολή των αιτήσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία ξεκινάει την Παρασκευή 28 Μαΐου για τους ενδιαφερόμενους μαθητές .

Η κατάθεση της αίτησης για το σχολικό έτος 2021-2022 μπορεί να περιλαμβάνει έως ένα Πρότυπο και ένα Πειραματικό Γυμνάσιο.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση στον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Το τεστ δεξιοτήτων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου για την εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία , ενώ η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τη διαδικασία εισαγωγής στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζ.Μακρή από τον παρακάτω σύνδεσμο ή στο QR code.

Yλικό εορτασμού

Αναπολώντας…την «πιο γλυκιά ανάμνηση»

Η ημέρα της αποφοίτησης από το Δημοτικό είμαι μία μοναδική στιγμή βαθιά χαραγμένη στη μνήμη της μαθητικής ζωής.Ένα ταξίδι διάρκειας 6 χρόνων γεμάτο γνώσεις, όνειρα, εμπειρίες, συγκινήσεις και προκλήσεις ολοκληρώνεται, για να αρχίσει ένα μεγαλύτερο ταξίδι με επόμενο σταθμό το Γυμνάσιο.

«Η πιο γλυκιά ανάμνηση» των μαθητικών χρόνων, το Δημοτικό, θα διατηρεί έντονα ζωντανά στη μνήμη τα καλύτερα χρόνια της παιδικής ηλικίας!!!!

«Η πιο γλυκιά ανάμνηση» είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο στους μαθητές της Στ’ τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας για το σχολικό έτος 2020-2021. Εμπνεύστρια του τραγουδιού είναι η δασκάλα της τάξης, κυρία Ειρήνη Πιπερίδου.

Το τραγούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα ΜΟΝΟ για ανάλογους εκπαιδευτικούς λόγους.